onsdag den 27. maj 2015

Inspiration til undervisning med bevægelse

Jeg har i dag været på kursus hele dagen med fokus på bevægelse, understøttende undervisning og brug af materialet omkring Leg på streg, som Kræftens Bekæmpelse er med i.
Vi havde to kompetente undervisere fra firmaet MOtivaTION.dk.
Leif og Jesper styrede os igennem dagen der bestod af tre moduler. Første modul var omkring understøttende undervisning og bevægelse. De to andre moduler havde fokus på Leg på streg med enten dansk eller matematik som udgangspunkt.

Vi evaluerer legene sammen med Jesper og LeifKurserne var gratis og de skoler, der har deltaget har fået gratis materialer. Det betyder at vi lærere kan føre ideerne ud i livet, fordi vi har de samme materialer, som vi brugte på kursusdagen.

Nu skal jeg hjem på skolen igen og få sat tingene i system med hensyn til opdeling af materialer i "lånekasser" og finde et fast depot til dem. Målet er også at få "lånekasserne" ind i vores lånesystem, så den enkelte underviser kan booke materialet til sin undervisning.


Eksempel på stafet til bevægelses og understøttende undervisning som vi prøvede:

Memoryspil:
Vi blev delt i to hold (vi var 6-7 på hvert hold)
Foran os var der lagt en bane ud med små kegler. 4 x 4. Under hver kegle var der enten et billede af et dyr eller en aktivitet.
Hvert hold sendte to deltagere ud på banen. De skulle kigge på hvad der var under keglen og spille/mime det. Det var også tilladt at sætte lyd på. (f.eks. sige vov vov, hvis det nu var en hund)
Nu gjaldt det om at finde to ens og få stikket med hjem til gruppen.

Stafet med kort:
Vi blev delt i fire hold.
Foran os var der fire kegler med en bunke spillekort under på række.
Hvert hold fik til opgave at samle en bestemt kulør (hjerter, spar, klør og ruder) Vi skulle hente kortene i en bestemt rækkefølge (Start med es, 2, 3...til konge)
Vi måtte kun kommunikere sammen når vi var samlet og ikke mens en af os var i løb.
Fandt man ikke kortet under den kegle man ledet, måtte man vende tomhændet hjem og sende en ny afsted.


I materialerne som vi får tilsendt, vil legene vi prøvede være med. Jeg vil her på bloggen lægge dem ud, som jeg prøver sammen med min egen klasse.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar