torsdag den 6. august 2015

Første skoledag i 3. klasse

Min klasse skal starte i 3. klasse i dette skoleår. Vi starter altid ugen med nogle aktiviteter, der tager udgangspunkt i hvordan deres sommerferie har været. Jeg kan godt køre lidt træt i at starte skoleåret op på samme måde, så i år starter vi lidt anderledes end vi plejer. Vi har nogle gange kørt med A4-arket, hvor eleverne skal rundt og samle autografer fra klassekammeraterne, når de har lavet en af de aktiviteter, der står på papiret.

I år skal de lave sommerferieterninger. Se skabelon HER

De får udleveret et ark med en tom terning, hvor der er seks rum. I hvert rum skal de enten tegne eller skrive nogle stikord til en oplevelse, de har haft i sommerferien. Terningen skal samles og i små grupper skiftes de til at slå med egen terning og fortælle om den oplevelse, der kommer op. De kommer til at arbejde på tid.


Der bliver sat en lang snor i alle terningerne i forskellige farver og dem hænger vi samlet op i klassen som en sommerferie skulptur.



I forbindelse med vores arbejde med ordklasser skal eleverne i to-mandsgrupper finde navneord, tillægsord, udsagnsord og Egennavne fra deres sommerferie

Ordene de finder lægger, de ind i appen Word på vores MiniIpads. Vi har ikke arbejdet med appen før, men den er nem at gå til. De sender deres billeder til min email. Så skal de bare printes ud og hænges op som pynt i klassen. Nu bliver det interessant om det bliver lige så flot i klassen, som det er inde i mit hoved:)

                                               




Ingen kommentarer:

Send en kommentar